Zandtaart met zandkasteel van chocolade
Haal het strandplezier in huis, want spelen met zand vindt iedereen (stiekem) toch leuk. Bak een zandtaart met een zandkasteel van chocolade. Het basisrecept, hoe kan het ook anders: zanddeeg. Met zanddeeg kun je heerlijke taarten bakken en natuurlijk ook koekjes. Werk het taartje af met een vulling naar keuzen en onze chocolade zandkasteeltjes en wat zeevruchten. Dat is het strandplezier toch compleet en dat lekker thuis (of in het vakantiehuis). Heerlijk!
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 75 g witte basterdsuiker
- Flinke mespunt zout
- 125 g koude margarine
- 1 eidooier
- Olie
- Bakkorrels of gedroogde peulvruchten
- Chocolade zandkasteeltjes
Bereidingswijze
- Zeef 250 g bloem in een kom en meng hier 75 g witte basterdsuiker en een flinke mespunt zout door. Verdeel hierover 125 g margarine in blokjes en snijd het deeg met 2 messen tot een kruimelig geheel. Voeg 1 eidooier toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten in die koelkast rusten.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap die iets groter is dan de vorm. Vet de vorm in met vloeibare olie en bekleed de vorm met het deeg. Prik de bodem met een vork in.
- Leg een vel bakpapier op het deeg en strooi hierop speciale bakkorrels of gedroogde peulvruchten als noodvulling (= blind bakken). Bak de bodem van zandtaartdeeg in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius in ca. 25 minuten gaar.
- Maak een vulling naar keuze en werk af met onze chocolade zandkasteeltjes.
Eet smakelijk!
Deel jouw zandtaart creatie met ons! Je kunt hem met ons delen door een foto te maken van jouw creatie en dit vervolgens in je story op jouw Instagram account te zetten en ons @chocolatenationbe erin te taggen.