Logo Chocolate Nation

BOEK NU! Het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld in Antwerpen

Chocolate Nation is weer open!

Nergens ter wereld vind je lekkerdere chocolade dan bij ons in België. Daarom bouwden wij, grote - hele grote - fans van chocolade, Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Een waar walhalla voor chocoladeliefhebbers. Een zoet en zalig belevingsmuseum. Boek je ticket en maak je klaar voor het magische verhaal van onze nationale trots.

Superbe musée, bien organisé et très intéressant.”

- Joël D.M., Nice Le France - février 2019 Google

 

“Zelden zoveel last van hyperactieve speekselklieren gehad.”

- Charlotte B., Gent

“Echt een aanrader, spelen heel goed in op moderne technologie, smaak & geschiedenis. Favoriete museum!”

- Tim S., Wilrijk Antwerpen - november 2019 Facebook

“Ga hier niet heen als je je niet kan inhouden bij de gedachte aan chocolade. Het is een ontzettend leuk en leerzaam museum over de reis van die de cacaoboon aflegt tot aan de uiteindelijke goddelijke Belgische chocolade. Een aanrader”

- Mark W., Amsterdam Nederland - januari 2020 Google

“Amazing experience, a must if you are visiting Antwerp and love chocolate”

- Tanja V.D.G.,  England - January 2020 Facebook

“is a great, interactive museum with lots of opportunities for sampling their chocolate. Would definitely recommend and is one of the best things to do in Antwerp.”

- Charlotte B.,  Swindon UK - February 2020 Tripadvisor

Maak je klaar voor het magische verhaal van onze nationale trots

Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.

In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.

Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. 

Plan je bezoek

Wij verwelkomen je graag! Benieuwd hoeveel een inkomticket voor een hemelse chocoladebeleving kost? Wil je weten hoe je best tot bij ons geraakt? Hier vind je alle nuttige informatie terug om jouw bezoek aan Chocolate Nation optimaal voor te bereiden.

Meer info
Teambuilding & Events

Teambuilding & Events

Chocolate Nation beschikt over moderne B2B-faciliteiten. We verwelkomen groepen tot 300 personen in een aparte, sfeervolle B2B Lounge. Je kunt rekenen op de nieuwste AV-technologie en uiteraard kun je een beroep doen op onze in-house catering (met de bijhorende chocolades).

Laat iedereen smullen van jouw event
Shop & Restaurant

Shop & Restaurant

Neem je graag een stukje Chocolate Nation mee naar huis? In onze shop vind je een waaier aan chocolade uit ons eigen atelier maar ook van de vele chocolademerken die België rijk is. Restaurant Octave, dat rechtstreeks toegankelijk is vanuit Chocolate Nation biedt een Belgische keuken met een twist.

Ik wil shoppen en proeven
Workshops & cursussen

Workshops & cursussen

Naast de beleving die je als bezoeker ervaart tijdens jouw bezoek aan Chocolate Nation, kan je ook workshops organiseren en volgen. In de verschillende workshopruimtes leren onze chocolatiers jouw verschillende chocoladecreaties maken en uiteraard neem je jouw zelfgemaakte pralines mee naar huis.

Experimenteer zelf