Pralines maken in het museum

FAQ

Hierbij een overzicht van vragen en antwoorden die regelmatig aan bod komen. Mocht je echter nog op je chocolade-honger blijven zitten, neem dan gerust contact met ons op via info@chocolatenation.be 

Wat zijn de openingsuren van het museum?

Chocolate Nation is elke dag geopend, vanaf 10u15 tot 18u30. De laatste tour start om 17u00.

Wat zijn de openingsuren van de shop?

De shop is open van 10u15 tot en met 18u30.

Is Chocolate Nation geopend op feestdagen?

Chocolate Nation is alle dagen open, inclusief feestdagen.

Kan ik een rondleiding krijgen in het museum?

Er worden geen aparte rondleidingen voorzien. Je ontvangt een audiogids die je doorheen het museum leidt. Indien je graag de verschillende mogelijkheden van Chocolate Nation bekijkt voor de planning van een groepsbezoek of evenement, dan kan je een locatiebezoek plannen bij één van onze accountmanagers. Maak een afspraak via sales@chocolatenation.be.

Hoe lang duurt een bezoek aan Chocolate Nation?

Een bezoek aan het museum duurt gemiddeld tussen 60 à 120 minuten.

Mag ik foto’s maken in de experience?

Ja. Je mag foto’s maken. We bekijken heel graag jouw foto’s via Instagram of Facebook. Tag ons gerust of gebruik hiervoor de hashtag #chocolatenation

Heeft het museum een priority lane?

Neen. Om de 5 minuten start er een nieuwe tour en kan er een groep naar binnen.

Is het nodig om de e-tickets te printen?

Neen. We kunnen jouw e-ticket ook scannen op je telefoon.

Is het mogelijk om van tevoren toegangskaarten te bestellen of te reserveren?

Zeker! Je kan jouw tickets alvast online bestellen via onze website en het gewenste tijdslot kiezen.

Kunnen er cadeaubonnen aangekocht worden?

Jazeker. Wij beschikken over cadeaubonnen waarvan je zelf de waarde bepaalt. De cadeaubonnen gelden voor aankopen in onze shop of kunnen dienen om toegang te krijgen tot Chocolate Nation. Wil je iemand een heerlijk diner aanbieden in Restaurant Octave? Dit kan allemaal met onze cadeaubon!

Moet ik reserveren voor kinderen onder de 4 jaar?

Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Voor hen hoeft geen (tijdslot) reservering te worden gemaakt. Zij gaan met hun ouders/begeleiders mee naar binnen.

Kan ik mijn tijdslot/reservatie aanpassen?

Indien je een gereserveerd museumbezoek wegens dringende omstandigheden, zoals ziekte wilt annuleren, weet dan dat je tickets geldig blijven tot een jaar na de datum die op de tickets vermeld staat. Via info@chocolatenation.be kun je een nieuwe datum reserveren. Uiteraard indien er beschikbare tickets zijn op de nieuw gekozen datum. Een nieuw te maken reservering dient minimaal twee dagen op voorhand aangemeld te worden via genoemde mailadres.

Voor tickets inclusief workshop gelden andere regels. Zie de boekingsvoorwaarden hier.

Mag mijn hond mee in het museum?

Neen. Dieren zijn helaas niet toegelaten in het museum met uitzondering van blindengeleide honden en assistentiehonden.

In welke talen zijn de audio-gidsen beschikbaar?

De audiogidsen, die u meer uitleg geven over de verschillende belevingsruimtes, zijn beschikbaar in Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans.

Zijn er lockers aanwezig?

Beperk het aantal persoonlijke spullen dat je mee neemt, er is per gezelschap één gratis locker beschikbaar. Een handtas mag mee naar binnen in het museum, grote tassen niet. In het station, recht tegenover Chocolate Nation, zijn eventueel grote kluisjes die daarvoor gebruikt kunnen worden.

Kan ik mijn buggy ergens achterlaten?

Ja, er is een aparte vestiaire voorzien voor buggy’s.

Zijn er activiteiten speciaal gericht op kinderen?

Binnen de experience is er een speciale chocoladebeleving op maat van kinderen: Le Petit Chocolatier. In elke ruimte van het museum is hij actief aan het werk. Je moet hem wel even zoeken, want soms haalt hij kattenkwaad uit. Kinderen die onze kleine chocolatier in de verschillende ruimtes hebben gevonden, ontvangen op het einde van hun bezoek een toffe badge van Le Petit Chocolatier.

Mag ik eten en drinken meenemen in het museum?

Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in het museum.

Is het mogelijk voor doven en slechthorenden om het museum te bezoeken?

Voor doven en slechthorenden is een speciale map aanwezig waarin alle teksten staan die in het museum te horen zijn. Meld dit even aan de kassa en dan geven wij graag een map mee in de gewenste taal. De noodzakelijke begeleider krijgt 50% korting en dient een ticket te kopen aan de kassa, dat kan - vanwege de controle - niet online.

Is mijn hoorapparaat compatibel met de audiogidsen?

Je kunt het geluid van onze audiogidsen aansluiten op een andere “speaker” (dit kan zijn een koptelefoon, of een hearingloop) door de audio jack plug van dat apparaat aan te sluiten op de audiojack ingang aan de onderzijde van de audiogids. Het geluid van de audiogids wordt vervolgens via deze audiojack doorgegeven.

Is het mogelijk om als blinde het museum te bezoeken?

Zeker! Door het gebruik van audiogidsen kunnen zij alle informatie ontvangen. Bovendien worden ook de smaak en tastzinnen geprikkeld. Het is wel aangeraden om een begeleider mee te nemen.

Is het museum toegankelijk voor andersvaliden?

Het volledige museum is rolstoel toegankelijk. Mensen die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk, kunnen de ingang links van de hoofdingang gebruiken. Daar is een speciale lift aanwezig. De noodzakelijke begeleider krijgt 50% korting en dient een ticket te kopen aan de kassa, dit kan vanwege - vanwege de controle - niet online. Er staat ook een rolstoel ter beschikking, deze kan op voorhand gereserveerd worden.

Ik ben allergisch aan gluten en lactose, kan ik de chocolade die in het museum wordt aangeboden om te proeven, eten?

Alle chocolade die in het museum wordt aangeboden om te proeven, is glutenvrij. Per smaak wordt in onze smaakhemel aangeduid of er lactose in zit of niet.

Ik eet hallal of kosher, kan ik chocolade proeven?

Al onze chocolade is hallal en kosher er kan dus heerlijk chocolade geproefd worden!