Werken in het grootste Belgische chocolade museum ter wereld

Over ons

Chocolate Nation is ontstaan voor én door liefhebbers van Belgische chocolade. Maar wat vormde nu precies het initiatief achter Chocolate Nation?

Mickelle Haest en Jeroen Jespers

Initiatiefnemers Jeroen Jespers en Mickelle Haest gingen op zoek naar het verhaal achter Belgische chocolade. Wat bleek? Dat er duizenden en duizenden fans van deze lekkernij zijn, maar dat het overkoepelende verhaal errond nog nooit verteld was. Chocolate Nation is dus ontstaan voor chocoladefans, door chocoladefans. Het doel? Antwerpen helemaal onderdompelen in Belgische chocolade.

Waarom we Antwerpen kozen als thuishaven voor Chocolate Nation? Daarvoor moeten we jaren terug in de tijd. Het begon allemaal met de eerste chocoladefabriek van België. Die opende in 1831 in Antwerpen. Tot op vandaag staat Belgische chocolade wereldwijd hoog aangeschreven, onder meer dankzij het vakmanschap van Callebaut. De chocolademaker, die sinds 1911 gevestigd is in Wieze, beheerst al ruim 100 jaar het hele ambacht van boon tot chocolade. Om deze reden kozen we Callebaut uit als één van onze partners. Natuurlijk komen ook vele andere chocolademerken en ambachtslieden aan bod in Chocolate Nation.

Ons innovatief belevingsmuseum heeft een oppervlakte van zo’n 4.000 m². Die ruimte hadden we dan ook nodig om de rijke geschiedenis van de wereldberoemde Belgische chocolade te kunnen huisvesten. Chocolate Nation is zonder twijfel de lekkerste attractie van België. Alles, ja echt alles, draait om Belgische chocolade. Zoveel smaken chocolade als er zijn, zoveel mogelijkheden zijn er binnen Chocolate Nation.

Kom proeven, genieten en beleven!!!