Coupe de 'vogelnest met chocolade Paaseieren'

Let's get eggcited!

Vijf tips om aan de slag te gaan met (paas)eieren!

Van zelfgemaakte chocolade paasei mandjes tot slingers en paaseibingo. Doe je mee met deze leuke tips?

Chocolademandje maken

1. Maak zelf je eigen chocolademandje voor de paaseierenzoektocht.

Blaas een waterballon op en leg er een knoopje in. Smelt een kommetje chocolade (dat groot genoeg is zodat je ballon erin past). Dompel je ballon in de chocolade maar zorg dat de bovenhelft nog proper blijft. Laat de chocolade hard worden. Als je nu de ballon kapot prikt heb je een halve chocolade bol. Deze kan je gebruiken om je eieren in te verzamelen of natuurlijk om op te vullen met kleine eitjes en deze meteen op te eten, met mandje erbij 😉

 

Paasei kuiken

2. Blaas en decoreer je ei

Ga in de koelkast op zoek naar echte eieren, maar bijt er niet in zoals bij een chocolade ei 😉. Maak met een naaldje twee heel fijne gaatjes in het ei (boven- en onderkant) Hou een kommetje onder je ei en blaas op het ene gaatje zodat de vloeistof van het eitje via het andere gaatje in het kommetje terecht komt. Wanneer je ei leeg is, kan je aan de slag met de decoratie. Gebruik stiften of potloden om je ei er te laten uitzien zoals jij zelf wil!

 

Vrolijk Pasen

3. Slinger je eieren aan elkaar. 

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is papier, schaar, touw en kleurtjes. Knip de eivormen uit papier, en kleur ze helemaal hoe je zelf wil. Maak met een perforator gaatjes zodat je de eieren met een touw aan elkaar kan hangen. Misschien vind je wel een kuikentje om tussen jouw slinger te hangen? Zo fleur je tijdens de paasvakantie jouw kamer of keuken helemaal op voor de paasbrunch met jullie bubbel. 

 

Paaseieren

4. Speel paaseibingo

Van plan om een leuke paaseierenzoektocht te doen? Maak het nog wat leuker door je paaseieren te nummeren voor je ze verstopt. Zoek online een bingoformuliertje en print dit af. Zo kan je naast het plezier van het zoeken ook nog op zoek gaan naar de beste paasei-bingo-speler van jullie gezin! Wie als eerste alle cijfers van op zijn papiertje ook op zijn eieren heeft staan, is gewonnen! 

 

Ruby fortune egg

5. Een Fortune Egg

Op zoek naar een origineel paasei om te verstoppen, te schenken of gewoon zelf op te eten? Neem een kijkje in onze (web)shop.