eitjes

5 tips voor spelletjes met paaseieren

5 tips voor spelletjes met paaseieren

Pasen is dit jaar een thuiswedstrijd. We moeten binnen blijven. We vieren Pasen in een kleinere kring en op een kleiner oppervlakte dan normaal, maar dat betekent niet dat we geen plezier kunnen hebben. Lets rock Pasen ondanks alles! Door deze 5 tips tot uitvoering te brengen, komt er vast een glimlach op je gezicht.

Minimale benodigdheden: twee personen en chocolade paaseieren.

1.     Eierenrace

eierrace

Zet een hindernissen parcours uit in huis. Leg een ei op een lepel. Stop de lepel in jouw mond. De persoon die het parcours het snelste aflegt zonder het ei te laten vallen heeft gewonnen. Voeg eventueel een extra handicap toe en laat iedereen eerst 10 rondjes om een stoel heen draaien en dan aan het parcours beginnen.

2.     Jongleren

jongleren

Pak drie eieren en gooi ze een voor een omhoog en vang ze op. Zorg dat er niet een op de grond valt. De persoon die dit het langste lukt heeft gewonnen.

3.     Eierdans 

eierdans

Zet een route uit door het huis. Plaatst een ei tussen het voorhoofd van jou en iemand anders. Leg de route af zonder dat het ei valt. Het je in teams speelt, dan heeft het team dat het snelste de eindstreep haalt zonder het ei te laten vallen gewonnen.

4.     Geheugenspel

memory

Hiervoor heb je 10 verschillende eieren nodig. Mochten ze niet verschillende zijn, versier ze dan allemaal anders. Bijvoorbeeld met aluminiumfolie, papier etc. Leg ze vervolgens midden op tafel. Iedereen mag er een minuutje naar kijken. Dan gaat er een theedoek over en haalt één iemand een ei weg. Dit mogen de anderen niet zien. De eerste die raadt welk ei er mist, heeft gewonnen.

5.     Eieren tol

tol

Dit spelletje doe je binnen op een vlakke ondergrond doen. Je telt af van 5 tot 1 en dan moet je het ei zo snel mogelijk een draai geven. Dit kan met meerderen tegelijk. De persoon van wie het ei het langst blijft draaien heeft gewonnen.

Prijs voor de winnaar? Dat lijkt ons duidelijk: een extra chocolade ei!