atelier

Everybunny needs a chocolate bunny

De 5 favoriete paasproducten van ons chocolatiers team

We nemen je mee in ons chocolade atelier waar de productie van onze paascollectie op volle toeren draait. Ontdek de 5 favoriete paasproducten van onze chocolatiers. Wie weet zie je jouw favoriete paasproduct er ook tussen staan.

paasproducten


1. Chocolatier Guy: chocolade paashazen
Chocolatier Guy is al ruim 40 jaar chocolatier. Hij wilt niet van stoppen weten. Daar zijn we bij Chocolate Nation maar wat blij mee. Guy verkiest de chocolade paashaasjes groot en klein. Waarom? Omdat ze zo schattig zijn. “Ze kunnen jou niet bijten, maar wij kunnen dat dan weer wel”, zegt hij lachend. Het witte chocoladepuntje op de neus en de staart is dan weer de kers op de taart, volgens Guy.

2. Chocolatier Dries: gevulde paaseitjes mix
Dries houdt van een smaakuitdaging en bedenkt samen met ons team de lekkerste vullingen. Onze chocoladepaaseitjesmix met gianduja & feuilletinevulling en het eitje met limoenkaramel zijn de favorieten van Dries. “Ze zijn om te smullen,” aldus Dries.

3. Chocolatier Camilo: chocolade paaskuikens
Toen we Camillo vroegen wat zijn favoriete paasproduct was, werd het al snel duidelijk. Camillo was aan het werk aan zijn reeds 300ste chocoladepaaskuiken dit seizoen. Camillo: “De techniek en de iniminie kleine details zoals de oogjes, snavel en het eierhoedje zijn een echte uitdaging en vragen veel zorg.”

4. Chocolatier Wouter: chocolade eendjes
Wouter had zijn antwoord meteen klaar: de chocolade eendjes. Wie Chocolate Nation al een tijdje volgt, heeft deze vast al zien voorbij zwemmen. Niet alleen het complexe detailwerk is iets dat Wouter leuk vindt, maar ook de reactie van de bezoekers vindt hij geweldig om te zien. Wouter: “Als de eendjes uit de mal komen piepen, komen alle camera’s van de bezoekers tevoorschijn.” Heb jij al een foto?

5. Chocolatier Shana: chocolade paaskuikens
Shana’s favoriete product? Zeker de kleine haasjes, zo klein en fijn! Het leukste om te maken? Dat zijn dan weer de paaskuikens. Shana: “Eens ik me daarin verdiep, lijkt het alsof ik wegzak in een goed boek.” Fijn en gedetailleerd werken zorgt voor haar zen-momentje op de werkvloer.

Alle chocolade van Chocolate Nation is handgemaakt en is opgenomen in Finest Belgian Chocolatiers van Gault & Millau.