Inspiratie schoolboek kaften

Adding that chocolate touch

Vijf tips om je schoolboeken lekkerder te maken

Terug naar school, dat betekent schoolboeken kaften! Een vervelend klusje dat je op de volgende manier een stuk leuker en lekkerder kunt maken. Pak je stempels, washi tape, leuke foto’s en natuurlijk een stuk chocolade voor tijdens het werken. Wedden dat je er lol in krijgt. Bovendien zul je na deze klus telkens met plezier jouw boeken uit jouw schooltas nemen. Want wat zien deze boeken er zalig uit…

 

Schoolboeken kaften regenboog

1. Kaft jouw boeken met een budget vriendelijk rolletje bruin kaftpapier, krantenpapier of een oud papieren boodschappentas. Meng een paar leuke kleuren verf en schilder een simpele regenboog. Doe een beetje lijm aan de uiteindes van de regenboog en plak er een zacht stofje op. Inspirerende quotes zijn altijd leuk en ze geven je tijdens het leren of tijdens een saaie les goede moed. Je zet ze op de kaft met stempels, een pen, stiften of door de quote te typen op jouw computer, uit te printen en op te plakken.

 

Schoolboeken kaften zwarte bollen en hartjes

2. Polkadots! Die zijn nog steeds in de mode toch ? :D schilder ze in dezelfde kleur of in allemaal verschillende kleuren, groot of klein. Wat je zelf mooi vindt. Gebruik fotohoekjes om je leukste vakantie foto’s op te plakken. Op deze manier heb je jouw leukste herinneringen altijd bij de hand.

 

Schoolboeken kaften met chocoladerepen en ijsjes

3. Stempelpret! Gebruik een grotere zachte platte gum (of een aardappel), teken er een ontwerpje op en gebruik linomesjes om de stukjes weg te snijden die niet bij je ontwerp horen. Je kunt verf gebruiken om te stempelen of een stempelkussen met inkt. Stempel in een vast patroon, dat ziet er het mooist uit.

 

Schoolboeken kaften met strepen en stempels

4. Wat met bollen kan, kan ook met strepen. Zoek een mooie kleurencombinatie en  schilder strepen over je gekafte boek in verschillende diktes. Vul aan met de zelfgemaakte stempels. Het lesvak kun je bovendien mooi op zo’n streep schrijven.

 

Schoolboeken kaften met confetti motief

5. Hou je meer van een simpel ontwerp? Plak of schilder aan de onderkant een leuke boord en schrijf er een leuke inspirerende quote op. Het vak hebben we op een labeltje geschreven, je kan van alles (her)gebruiken dat je nog hebt liggen of zelf een label tekenen.

Veel knutsel plezier! En toi, toi, toi dit lesjaar!