Chinese poort Antwerpen en ingang Chocolate Nation

Antwerp is sweet like chocolate

5 tips voor een dagje Antwerpen

Antwerpen is de stad met het mooiste station ter wereld. De stad die bekend staat om de mode, diamant en ook om haar chocolade, want wist je dat het verhaal van de wereldberoemde chocolade ooit in Antwerpen begon. De allereerste chocoladefabriek van België stond in deze stad. Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum bevindt zich dus niet voor niets in Antwerpen. Vijf tips voor een mooi, leuk en lekker dagje Antwerpen. 

  1. Kom met de trein of parkeer jouw auto in de buurt van het station en loop er eens naar binnen. Station Antwerpen-Centraal wordt vrijwel elk jaar uitgeroepen tot mooiste station ter wereld en het is in een woord ook adembenemend mooi.
  2. Maak vervolgens de oversteek naar de andere kant van het Astridplein. De Chinese poort is aan die kant van het plein niet over het hoofd te zien en een favoriete foto spot van toeristen.
  3. Naast de poort ligt belevingsmuseum Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolade museum ter wereld. In een tour van 90 minuten leer je alles over Belgische chocolade. Maak een magische tour door chocoladeland.
  4. Koop in de shop van het chocolademuseum een chocolade biertje en drink het op zittend aan de vernieuwde kaaien aan de Schelde.
  5. Koop op de terugweg naar de trein of auto nog een heerlijk chocolade-ijsje. Mogelijkheden ten over. Naast schepijs, is er natuurlijk ook nog de Magnum. Een van de iconen van de Belgische chocolade.

Vul je koffer vol chocolade herinneringen.

Hopelijk tot snel ziens in Antwerpen.