Hou vol!

Hou vol!

5 tips om vol te houden

De corona crisis raakt ons allemaal. Of je nu economisch werkloos bent, thuis werkt met gillende kinderen om je heen, heel veel uren draait in de supermarkt of tot de groep levensreddende helden behoort (hulde!). Iedereen heeft het momenteel zwaar. Je hoofd laten hangen heeft geen zin. We moeten hier met z’n allen doorheen komen. Dus hou vol! Hieronder vijf tips…

1. Uit jouw dankbaarheid

 

Chocolade per post

Je dankbaarheid uiten, creëert een gevoel van geluk blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Dus wat belet je: maak jezelf en een ander blij. Wij hebben wel een idee hoe je dat kunt doen. Wat denk je van een lekkere homemade chocoladereep. Zeg tegen iemand anders waarom je dankbaar bent hem/haar te kennen en geef er een zoet cadeautje bij.

Bestel hier een lekkere homemade chocoladereep om cadeau te geven

2. Maak iets: Bak een chocoladetaart

Chocoladetaart bakken

In deze dagen is het makkelijk diep weg te zakken in een comfortabel stoel met een leuke film (wij adviseren Chocolat, gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanne Harris uit 1999 😀). Als je iets minder goed in je vel zit, is het moeilijk om jouw comfortabel plekje te verlaten, maar zo raak je dieper in de put. Dus sta op, en maak iets! Gebruik je handen, doe iets waar je helemaal in op kunt gaan, iets dat alle gedachten in je hoofd doet afleiden… en het huis zalig laat ruiken: bak een chocoladetaart! Het brengt je in een flow, een van de pijlers voor geluk. En het eindresultaat kun je bovendien delen op Facebook of Instagram. Heb je ook weer een mooie foto en een overheerlijk stuk taart bij de koffie of thee.

Bekijk hier onze prachtige keukenschort en confetti callets ideaal om mee te bakken.

3. Creëer een comfortabele werkplek

Tips voor thuiswerken

Zorg dat je bureau opgeruimd is, je stoel comfortabel zit en maak het gezellig. Uit onderzoek is gebleken dat gezelligheid veel voordelen heeft, mensen voelen minder pijn en voelen zich gelukkiger als het gezellig is. Hoe kun je het nu beter gezellig maken, dan door chocolade toe te voegen.

Lekkere chocoladerepen voor tijdens het werk

4. Kleur een kleurplaat in

Hou vol!

Het inkleuren van een kleurplaat werkt net als het maken van een puzzel meditatief. Mensen met stress hebben baat bij het inkleuren van kleurplaten. Het geeft rust en ontspanning om lekker bezig te zijn. Dus pak je kleurpotloden en ‘Hou Vol!’.

Bekijk en download onze kleurplaten hier

5. Lees een boek

Boek Sjakie en de chocoladefabriek, Roald Dahl

Het lezen van boeken draagt bij aan een gelukkig leven. Het brengt rust in je hoofd, afleiding, inspiratie en nieuwe kennis. Onderzoek suggereert niet voor niets dat lezen voor gelukkige mensen een oplaadpunt is. Lees je nooit? Begin dan eens met twee bladzijden per dag, probeer een luisterboek of kies gewoon een leuk boek waar lekker veel chocolade in voorkomt. Wat dacht je van Sjakie en de chocoladefabriek?! Als dat niet gelukkig maakt.

Bestel jouw Sjakie en de chocoladefabriek boek hier