Chocolate red velvet cheesecake

chocolade red velvet cheesecake

chocolade red velvet cheesecakes

Cheesecake met chocolade? jammie! Maak dit recept voor 1 grote taart of verdeel het over kleinere porties die je lekker kan uitdelen aan je dierbaren. Bak plezier voor iedereen!

Ingrédients

  • 350 gram chocolade koekjes
  • 40 gram amandel meel of schilfers
  • 100 gram ongezouten boter
  • cacao poeder

Voor de vulling:

  • 250 gram roomkaas
  • 150 gram ricotta
  • 110 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram chocolade callets (gesmolten)
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof

Méthode de préparation

  1. Doe de koekjes en het amandelmeel in de kom van een keukenmachine en verwerk tot grove kruimels. Voeg de boter toe en meng alles.
  2. Bekleed de bodem van de bakvormen met bakpapier of boter.
  3. Druk met de achterkant van een lepel het kruimelmengsel in de bodem  van de vormpjes.
  4. Koel 30 minuten – 1 uur of tot het koud is.
  5. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  6. Om de vulling te maken, doe je de roomkaas, ricotta en suiker in de kom van een keukenmachine en verwerk je ze 2-3 minuten of tot een gladde massa.
  7. Schraap de zijkanten van de kom af, voeg de eieren en vanille toe en mix nog even door. Voeg de chocolade en kleurstof toe en verwerk tot alles goed gemixt is.
  8. Verdeel het mengsel over de vormen en bak in 40-45 minuten of tot het gaar is.
  9. Laat de cakes 30 minuten op kamertemperatuur staan ​​voordat ze 2-3 uur in de koelkast staan ​​of tot ze koud zijn.
  10. Bestrooi met de cacao net voor het serveren.

Geniet er van!