chocolatechipcookiedough

Chocolate is happiness you can eat!

Chocolate Chip cookie dough

Lik jij ook altijd alle lepels af als je aan het bakken bent? Het deeg is vaak nog lekkerder wanneer het nog niet in de oven is geweest. Herkenbaar? Met dit recept maak je zelf eetbare cookie dough, zónder rauwe eieren, waar je veilig van kunt snoepen… en lekker dat dat is!

Ingrédients

  • 300 gram chocolade callets
  • 40 gram kristalsuiker
  • 230 gram ongezouten boter
  • 240 gram bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gram bruine suiker

Om deze eetbare koekjes deeg te maken heb je een keukenrobot nodig om te mixen of je kan het met de hand mixen.

Méthode de préparation

  1. De boter voeg je als eerste toe in de mixer, mix tot hij zacht is!
  2. Voeg daarna de kristal en bruine suiker toe.
  3. Doe de melk erbij. We gebruiken de melk in plaats van de eiren om terug wat vocht in de deeg toe te voegen.
  4. Voeg de bloem toe en mix grondig.
  5. Nu kan je het leukste doen! De chocolade callets toevoegen. In onze webshop vind je alle smaken! 
  6. Schep alles over in een mooie kom of bokaal, voeg wat hagelslag of anders lekkers toe als afwerking en tadaah!

Smakelijk!

Maak je een leuke foto van je creatie? Tag ons dat zeker met #chocolatenationbe dan zien wij jouw foto verschijnen.