chocolade_dieet

A balanced diet is chocolate in both hands

5 tips voor een dieet mét chocolade

Echte chocoladefans kunnen uiteraard geen dag zonder chocolade. In januari, de maand van de goede voornemens, is het afzien. Chocolade wordt vermeden, in de hoop dat de weegschaal aardiger wordt. Maar er is hoop: diëten mét chocolade. Hieronder 5 tips, voor een dieet met chocolade!

 

  1. Stap over op pure chocolade

In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen. Begin met een halfvolle variant en schakel daarna over naar 50% cacao chocolade. Zodra je gewend bent aan de smaak, stap je over naar chocolade met 60% cacao. Beloofd: na een tijdje zal pure chocolade met 75% cacao even lekker zijn als gewone melkchocolade.

 

  1. Pure chocolade stilt het verlangen naar ongezond eten

Dit is misschien wel de belangrijkste reden van allemaal om je dieet te laten slagen. Pure chocolade zorgt ervoor dat je minder honger hebt. Een stukje chocolade voor het eten zorgt ervoor dat je minder eet tijdens het diner zelf, omdat je honger al is gestilt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je na het diner, minder zin hebt om te snacken.

 

  1. Goedgehumeurd afvallen (ook fijn voor jouw omgeving)

Op mentaal vlak helpt het eten van chocolade tijdens het afvallen. Cacao bevat een flinke hoeveelheid polyfenolen, waarvan studies hebben aangetoond dat ze stress verlichten, je humeur verbeteren en zelfs voor meer energie kunnen zorgen, althans zolang ze regelmatig geconsumeerd worden.

 

  1. Een dieet zonder chocolade is onrealistisch

Schrijfster Sally Ann Voak bedacht een volledig Chocolade dieet. Het uitgangspunt van het chocolade dieet is dat het onrealistisch en mogelijk zelfs nadelig is om chocolade helemaal uit je dieet te bannen. Daar zijn wij het natuurlijk (chocolade) volmondig mee eens. Diëten die chocolade specifiek verbieden, wakkeren volgens Voak het verlangen naar chocola alleen maar aan. Het gevolg daarvan is dat je uiteindelijk toch naar chocolade grijpt, met vaak als gevolg dat je ontmoedigd raakt en helemaal stopt met diëten.

 

  1. Body mass index van pure chocolade-eters is lager

Vermageren door chocolade te eten. Het lijkt ongelofelijk, maar toch zit er een zekere waarheid in. Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Californië hebben vastgesteld dat de body mass index (BMI) van pure chocolade-eters lager is dan die van anderen. Na een onderzoek onder duizend personen, met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar, bleek dat mensen die gemiddeld twee keer per week chocolade aten én 3-4 keer per week gingen sporten het laagste BMI hadden. Mensen die minder vaak chocolade aten en even veel gingen sporten, hadden een hogere BMI. Het geheim blijkt te liggen in de werking van het metabolisme die wordt bevorderd door het eten van pure chocolade.
 

Bij twijfel, bedenk dan: chocolate comes from cocoa, which is a tree, that makes it a plant. Chocolate is salad!