Spinnenkoekjes

All we have to fear are spiders and a lack of chocolate

Chocolade Spinnenkoekjes

Booooh! Oei, het spookt bij Chocolate Nation. Het krioelt ook van de spinnen, gelukkig zijn ze van chocolade gemaakt en hoef je niet bang te zijn...

Speciaal voor deze herfst en soon to be halloween dagen een lekker recept met uiteraard chocolalala! Zo worden spinnen toch ineens heel zoet.

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje ongezoute boter
  • 3/4 kopje pindakaas
  • 1/3 kopje bruine suiker
  • 1/2 kopje fijne kristalsuiker
  • 1 en 1/4 kopje bloem
  • 1/2 kopje chocolade callets om te smelten
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 24 van onze chocolade pearls of een ander rond chocolaatje
  • 28 snoep oogjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 ° C

2. Doe de boter en pindakaas in de mixer en klop luchtig. Voeg dan beide suiker toe en klop opnieuw tot een luchtig mengsel. Voeg het vanille-extract en het ei toe en meng goed.

4. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout door elkaar.

5. Rol het koekjesdeeg in vierentwintig ballen en spreid er 12 uit op elk bakplaat.

6. Bak 10 minuten. Haal uit de oven. Gebruik snel een stamper om een ​​holte in het midden van elk koekje te persen. Plaats dan terug in de oven en bak nog eens 6-10 minuten, tot ze goudbruin zijn.

7. Voor de spinnenkopjes gebruiken we onze eigen chocolade pearls, maar je kunt er zelf een maken, of een ander soort ronde chocoladepralines of snoep.

8. Laat de koekjes afkoelen als ze eenmaal uit de oven zijn.

9. Smelt je chocolade callets in de magnetron gedurende 30 seconden per keer en roer tussendoor.

10. Maak je eigen spuitzakje en voeg de gesmolten chocolade toe en gebruik deze als lijm. Je kunt de gesmolten chocolade ook in een zakje met stripsluiting  gieten en een klein stukje van de hoek afsnijden.

11. Steek de chocoladeparel in de holte met wat gesmolten chocolade

12. Spuit 8 pootjes op elk koekje, beginnend vanaf de onderkant van het spinnenhoofdje naar beneden. Gebruik vervolgens de resterende gesmolten chocolade om 2 ogen op elke chocolade spin te lijmen. Koel af tot de chocolade stevig is en serveer

Geniet van deze griezelig lekkere spinkoekjes!